Presenteras av

Magnum 28

Installation

Vikt 2,6 ton, längd 8,5 m, bredd 2,55 m, djup 0,8 m, 4 st kojplatser.

Tidigare satt det en Volvo Penta 41 i båten. Ny motor är en Hyundai SeasAll 270 med Bravo-3.

Båtens historia är att inför Offshoresäsongen 1967 tog den kände konstruktören och racerföraren Don Aronow fram en båt som han döpte till Maltese Magnum 28. Det var en båt med kraftfulla, stilrena linjer och djupt V-bottenskrov byggt i ett stycke av kraftigt glasfiberlaminat. Båten blev en succé och Don tog hem seger efter seger runt om i Amerika och Europa och han blev överlägsen världsmästare i Offshore 1967.

Tage Boghammar kom över rättigheterna till den fantastiska båten över en lunch med Don. Tage ville börja tillverka plastbåtar och föreslog för Don att han skulle få köpa Dons tävlingsbåt för att ta fram en snabb familjebåt som byggde på skrovet till Maltese Magnum 28. Båten fraktades till Lidingö och arbetet med att göra en avgjutning för en form inleddes. Samtidigt började Tage rita på en lämplig design för inredning och överbyggnad.

Magnum 28 tillverkades i ett trettiotal exemplar. Tillverkningen pågick mellan 1968 – 1971. Båten gjordes i två versioner, den ena med mjukare linjer och mer träinredning.

Länkar för Magnum 28

Tack till Anders på Boghammar Marin på Lidingö!